Pomerančovo vanilkový chia puding

Zkusíme si vytvořit nejzdravější pomerančo - vanilkový chia puding k snídani.

Na rozdíl od jiných receptů (např. s banánem) zde využijeme k dosažení husté konzistence přirozenou schopnost Chia semínek zvětšit svůj objem a vytvořit hustý gel. 

Ingredience:

Chia semínka 1/4 šálku

Mandlové mléko 1 šálek (jak si doma udělat mandlové mléko si přečtěte třeba zde)

Javorový sirup nebo med 1 lžíce

Vanilkový lusk - 1ks

Pomerančová kůra 1/2 lžičky

Vlašské ořechy - 1/2 šálku.

 pomeranč-chia

Postup:

1) Pro nejlepší chuť je důležité používat skutečný vanilkový lusk. Je o mnoho chutnější než vanilkové extrakty. Takže vezmeme vanilkový lusk a nožíkem ostrou hranou podélně škrábeme vanilkový lusk, až máme asi 1/4 lžičky takové mazlavé vanilkové pasty z lusku.

2) Nastrouháme opravdu najemno pomerančovou kůru. Nejlepší bude, když použijete tu stranu struhadla, kde jsou nejmenší otvory, abychom získali kůru v té nejjemnější konzistenci. Větší kousky by byly ve finálním pudingu moc tvrdé k jezení.

3) Nejdůležitější! V míse smíchejte Chia semínka, mandlové mléko, javorový sirup (med) vanilkový lusk a pomerančovou kůru kterou máte připravenou. Šlehejte bez přerušení alespoň minutu a půl metlou. Proč metlou? Je to důležité, protože při šlehání metlou se gel kolem chia semínek začne tvořit okamžitě kolem každého semínka. Vyhnete se tak tomu, že by se spojila dohromady chia semínka a začali by tvořit hrudky namísto konzistence pudingu.

4) Dejte směs do lednice na 6-12 hodin (třeba přes noc) a nechte odpočinout a pak se stane kouzlo, že vytáhnete v misce ten pravý chia puding. Rozdělte směs do menších misek (nebo ne, a snězte puding sami :) ) a posypejte třeba ořechy a zákapněte medem nebo javorovým sirupem. 

Snídaně bez cukru plná živin. Můžete také puding ozvláštnit tím, že místo chia semínek použijete náš Mix Chia a Goji, který koupíte na těchto stránkách za 399,-Kč / 1kg.

+++TENTO VÍKEND AKCE!!!+++ CHIA SEMÍNKA JEN ZA 199,-KČ / KG +++ KLIKNI ZDE